dilluns, 25 d’agost del 2008

El mundo al revés

Ja torno a ser aquí. Desprès d’una llarga estada a Londres he tornat a Barcelona amb la disposició d’estudiar per als exàmens de setembre. Però per seguir amb la tradició, enlloc d’agafar els apunts i posar-m’hi, em dedico a actualitzar el bloc, que per altra banda ja li toca.

Jo era a Londres quan va començar tot el sarau a Osètia entre Rússia i Georgia. Això em va permetre veure la diferència amb que es va tractar la noticia a les illes i al continent. La BBC va aturar la seva programació habitual i es va centrar en la crisi. Dubto que cap cadena de televisió espanyola ho fes. Deurien estar massa ocupats amb programes del cor o ocupant quota de pantalla amb l’Ana Rosa tractant d’amagar la seva enèssima operació d’estètica. Tot i així, ahir el Periòdico va publicar un escrit de Mikhail Gorbachev al New York Times molt interessant.

Com la BBC, en Gorbachev dubta de l’autenticitat de les noticies que s’estan donant des dels mèdia. La imatge del president georgià de nom impronunciable demanant ajuda a la comunitat internacional com si fos un pobre home innocent és falsa. Menteix. La BBC va fer una brillant entrevista en directe on el posava entre l’espasa i la paret que, evidentment, no s’ha vist als nostres mitjans de comunicació. D’aquí que els russos continuïn sent els dolents de la pel·lícula, els georgians els pobres innocents esclafats per l’imperialisme pseudo-soviètic i els EEUU els mediadors i defensors de la legalitat internacional. El mundo al revès.