dissabte, 22 de novembre del 2008

Evolució i caiguda lliure de la crisi

Que la crisi actual és un merder de grans dimensions no se li escapa a ningú. Tan greu és aquest problema que ja supera la magnitud de la crisi del petroli de 1973 i la de la bombolla tecnològica. I no només en profunditat de pèrdues, sinó en velocitat de caiguda.

Al gràfic es pot veure com la crisi actual (de color blau) ja supera les pèrdues de la crisi del petroli (color verd) en un +0.3 i com li falta un +0.6 per superar la de la bombolla tecnològica (color vermell). Però el que és més espectacular d’aquesta crisi és la velocitat amb la que s’ha extès. Assolir la xifra de pèrdues d’un 48’5% en 300 dies vol dir que la crisi s’ha desfermat amb el doble de rapidesa que la de la bombolla tecnològica, la qual va caure paulatinament durant 660 dies. De la mateixa forma, supera la velocitat de la crisi del petroli, xifrada en 450 dies.

Faltarà veure com evoluciona la crisi, que de moment no ha tocat fons, i fins on s’allarga. Però veient com cada cop hi ha més països que accepten trobar-se en recessió la cosa va per llarg. Només queda esperar que es faci alguna cosa, perquè alguna cosa cal fer, per fer la caiguda més lleugera i que la crisi no s’allargui com en el cas del Crack del 29 (color gris).

Via: http://dshort.com/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Epic fall? La fi del món? Comencem a acaparar aliments i guardar oli a la banyera?

Pau ha dit...

De què són les pèrdues?

Carlos ha dit...

Si t'hi fixes ho posa a la mateixa imatge entre parèntesi. En el cas del Crack del 29 es fa servir el Dow Jones, a la resta el Standar & Poor's 500.