dimecres, 12 de novembre del 2008

Noranta anys d'error polític

Avui fa noranta anys del final de la Primera Guerra Mundial. L'armistici de Rethondes es va firmar un onze del mes onze de l'any 1918. Però el que va venir desprès no va ser pas un camí fàcil, especialment per culpa d'un grup de polítics nefastos. Gràcies a aquest grup de polítics, dirigents de les diferents potències de l'època, s'han anat succeïnt durant noranta anys conflictes hereus dels seus tractats de pau. Es va sembrar la llavor dels conflictes a l'Orient Mitjà, als Balcans i com no, a Alemanya, el que va provocar la Segona Guerra Mundial.
Noranta anys. Aquest és el temps que ha durat -i dura- l'error d'uns pocs. Per molt que cal reconèixer que la situació no era gens fàcil -encara menys amb nou milions de morts a l'esquena- les accions dutes a terme van empènyer el món cap a un conflicte encara pitjor. Esperem que els polítics n'hagin après i les decisions que es prenguin a Washington per redefinir el sistema financer no es prenguin a la valenta. Les conseqüències poden durar molt i, el que és més important, costar masses vides.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És que els polítics on hi fiquen la mà.... hi acaben fotent la pota!

Carlos ha dit...

I els economistes on s'atancen s'hi acaben omplint la butxaca... Algún tòpic més per explotar? Els polítics són humans. El problema és que si un pastisser es passa amb el sucre el màxim que et pot passar és que tinguis una llarga visita al lavabo. Si un polític falla pot crear molts problemes i molt greus. En tot cas qui s'equivoca és un polític en concret, no els polítics en general.