dimecres, 22 d’abril del 2009

Dia de la terra i canvi climàtic

Avui, dia 22 d'abril, és el dia de la Terra. Pensareu que sóc una mica freak tenint coses com aquesta apuntades al calendari. No patiu, ho sé perquè ho he vist al Google, que sempre que hi ha una data significativa canvia el seu logo i ens regala uns dibuixets ben macos. I m'ha vingut com anell al dit que avui sigui el dia de la Terra.
Fa un parell de dies resulta que l'agència ambiental dels EUA, la Enviromental Protection Agency, va acceptar per fi les tesis del canvi climàtic. L'any 2007 la Cort Suprema nord-americana li va demanar a la EPA que estudiés totes les dades científiques que poguès recopilar i es pronunciés. La conclusió de la EPA és clara: La ciencia demuestra con claridad que las concentraciones de gases han llegado a niveles sin precedentes por las emisiones causadas por el hombre, y estos elevados niveles provocarán con una alta probabilidad un aumento de las temperaturas medias y otros cambios en el clima.
Recordo a més, una petita discussió que vaig tenir a un bloc -que ja posats aprofito per recomanar-vos- d'una companya de carrera, la Lidia Pelejà. Un dia d'aquests em poso a tractar els arguments dels negacionistes punt per punt.

4 comentaris:

Reno ha dit...

avui m'he trobat un bomber finès preocupat pel canvi climatic que m'ha assegurat que aqui a Finlandia també l'estan notant.

Contant que hem passatels darrers 5 mesos a temperatures sota 0 i entre 10 i 40 cm de neu als carrers, crec sense cap tipus de dubte que per aquesta gent el canvi climatic es una benediccio

Carlos ha dit...

Això està clar. Els russos es deuen estar fregant les mans. Aviat Sibèria es convertirà en la nova Marina d'Or d'Europa, amb platges paradisíaques, xalets i casinos al mig de l'estepa.

Anònim ha dit...

Doncs així a invertir en comprar terrenys a la costa de Sibèria, no? I com és que ningú n'està comprant?

Carlos ha dit...

Crec que ha quedat clar que tots dos comentaris (el d'en Reno i el meu primer) eren bastant irònics. Intentaven tenir un punt còmic. Evidentment a Sibèria seguirà fent fred durant temps, molt molt molt i molt temps.