dilluns, 28 de setembre del 2009

InterACC1Ó 2009, Congrès d'economia catalana

Avui obria el correu i em trobava amb un mail d'ACC1Ó. L'objectiu era convidar-me, gràcies a aquest bloc, a l'esdeveniment que tindrà lloc el proper dia 28 d'Octubre al Centre de Congressos Internacional del Fòrum.

La voluntat del congrès serà fomentar la competitivitat del teixit empresarial català, reunint a 4.000 professionals i experts per debatre sobre innovació i internacionalització. Resulten d'especial interès algunes de les conferències proposades, entre d'altres:

- Sessió plenària “L’estratègia Obama o l’emergència asiàtica: cap a un nou model econòmic?”. A càrrec de David J. Rothkopf, reconegut especialista en comerç internacional i expert en temes d’energia i canvi climàtic, i de Claude Smadja, expert en economia global, política i món empresarial.

- El Fòrum OME Internacional de Prospectiva: ‘De la crisi a la transformació: Oportunitats i estratègies empresarials en un futur emergent’. Estructurat en dues sessions principals, al llarg del Fòrum es debatran les conclusions de l’Informe Anual que està elaborant l’Observatori de prospectiva de Mercats Exteriors d’ACC1Ó (OME).

- Presentació del mapa d’oportunitats globals per a les empreses catalanes. Elaborat per l’Observatori de prospectiva de Mercats Exteriors d’ACC1Ó. La sessió comptarà amb la participació d’experts com Joan Tugores, Catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona; Ramon Torrent, Director de la Càtedra Internacional OMC/Integració Regional de la Universitat de Barcelona i Enric Fernández, Director d’Economia Internacional de La Caixa que analitzaran quines són les implicacions de la crisi per a l’economia catalana i les oportunitats que se’n deriven en diferents sectors rellevants.

Així doncs, us animo a assistir a tots aquells que estigueu interessats en veure quins són els diferents camins que pot prendre Catalunya per tal de sortir de la crisi i quins són els canvis que es perfilen per al mercat laboral català.