dijous, 29 d’abril del 2010

Artur Mas guanyarà les properes eleccions per guapo

Avui, xafardejant una mica per internet he trobat un estudi molt graciós. Els economistes Berggren, Jordahl i Poutvaara van mostrar 1900 fotos de polítics finlandesos a una mostra de 10.000 persones amb la intenció de que els puntuessin sobre cinc aspectes: bellesa, competència, la confiança que inspiraven (trustworthiness), intel·ligència i amabilitat. Tot això tenint com a referència tan sols les fotografies, ja que la mostra no coneixia prèviament als polítics finlandesos.


Els resultats van ser curiosos. Les dones puntuen millor a les polítiques de sexe femení (com a conjunt de les 5 característiques) del que ho fan els homes. Els homes troben que els polítics de sexe masculí tenen una imatge més intel·ligent i més competent que les seves companyes femenines, però troben que les polítiques són més belles, més amables i que inspiren més confiança. De fet, els autors també assenyalen l'absència d'un síndrome de "la rossa estúpida": la bellesa i la intel·ligència tenen una correlació positiva.

Vol dir això que la bellesa ajuda a la carrera política? Sembla ser que si. Segons l'estudi publicat al Journal of Public Economics, un candidat que té un punt més de bellesa en una escala de 1 a 5 té un 20% més de possibilitats de sortir escollit que l'anterior. La bellesa però, sembla tenir més importància per a les polítiques que per als polítics.

Serà doncs, Artur Mas el proper president de la Generalitat?

Font: Niclas Berggren, Henrik Jordahl, Panu Poutvaara, The looks of a winner: Beauty and electoral success, Journal of Public Economics, Volume 94, Issues 1-2, February 2010, Pages 8-15

5 comentaris:

Joan ha dit...

Coi, ara entenc perquè el Montilla és el president de la Generalitat i la Chacón la ministra estrella! ^^

Bé, potser no és això ...

Anònim ha dit...

"Vol dir això que la bellesa ajuda a la carrera política?" Charli hauràs d'esmolar la teva intel·ligència doncs, juh juh juh

Dr Germ

Anònim ha dit...

si i al Nick Clegg li pot passar alguana cosa semblant! ara, em sembla simplificar molt dir que Artur Mas guanyarà les properes elecions per guapo. Seria el 3r com que ho faria! jaja

salut!

Carlos ha dit...

Joan: Home, Montilla no destaca precisament per tenir un físic atraient jeje com a mínim pels meus gustos. De polítiques salvaria, com a molt, a Trinidad Jiménez.

Dr Germ: Si, estic perdut. Però també em puc presentar a les eleccions amb una bossa al cap.

Lídia: Abans de res... a veure si et passes més sovint per aquí! Jeje. I evidentment que és simplificar molt, no tot es redueix a això, però no es pot negar que una part d'influència sobre l'electorat té la imatge del candidat. El que no sé és fins a quin punt és important, això ens ho dirà algú més ficat en comunicació política. He posat a Artur Mas com a exemple perquè quan m'he llegit l'article no he pogut evitar pensar en ell!

"Guapooo! Gràcies!"

Anònim ha dit...

Li possarè un parell d'exemples, un que recolça el que escriu i l'altre que ho nega. El primer es Felipe Gonzalez, es veu que era tot un sex symbol de l'epoca, l'altre, també expresident del govern espanyol el senyor Josep Maria Ansar... que ni vigorexic ho arregla.

Dr Germ