dijous, 5 d’agost del 2010

Els autobusos del futur

A la 13ena Exposició Internacional d'Alta Tecnologia de Pekin s'ha presentat un invent d'allò més interessant: els autobusos del futur. Els embotellaments a la Xina, com a gairebé tota gran ciutat europea, són un problema. Per reduir el trànsit s'han provat moltes solucions, des d'incentius al transport públic fins a la imposició de taxes per circular. Si bé alguns d'ells han tingut resultats positius -altres no- no han acabat de solucionar el problema totalment. Aquest cop però, sembla que han trobat la solució.

L'empresa xinesa Shenzhen Hashi Future Parking Equipment ha dissenyat un vehicle que, segons ells mateixos, és més un metro que un bus. Té sis metres d'alt i circula sobre uns rails o vies col·locats a ambdós costats de la carretera. L'autèntica novetat és que la part de sota està buida, és a dir, funciona com un túnel. Permet a vehicles de menys de dos metres circular-hi per sota. I per si això no fos prou, l'autobús funciona amb energia solar o elèctrica i té capacitat de transport per a unes 1400 persones.

Solució al problema de la Diagonal? Potser si, això s'ho hauran de mirar els tècnics urbanístics. Aquí us deixo el vídeo de presentació del projecte:

Si no veieu bé el video podeu entrar a aquest enllaç: AUTOBUSOS DEL FUTUR.

1 comentari:

Joan ha dit...

Ostres, quin sistema més enginyós. Si el que no es superi amb imaginació ... Li hauràs de passar la proposta a l'Hereu!