dilluns, 25 d’octubre del 2010

Per què les filles tenen un impacte més positiu sobre els pares que els fills?

No sé si us hi heu fixat mai, però els anuncis d’institucions educatives o d’assegurances, si hi apareix un menor d’edat, gairebé sempre mostren a una nena. És que les nenes porten a prendre decisions més sàvies per al futur? Doncs resulta que si tens una filla augmentarà la teva aversió al risc, per exemple en termes de consum d’alcohol, drogues o tabac.

Nattavudh Powdthavee, Wu Stephen i Andrew Oswald han fet servir dades britàniques i nord-americanes per arribar a aquesta conclusió al seu estudi “The effects of daughters on health choices and risk behaviour”. Tothom sap que les dones són més adverses al risc i aquest comportament està en part heredat o ensenyat pels pares. Aquest estudi demostra que també va en sentit contrari: el sexe del fill influeix en la reticència o no al risc. Per què passa això? Segons els autors perquè els nens, especialment a edats molt joves, són molt més estressants que les nenes. De fet, les dades demostren que els pares de nens tenen un estrès major que els pares de nenes. I aquest estres els portaria a “auto-medicar-se” amb alcohol, tabac i drogues, assolint així conductes de risc. Si més no, curiós.

Font:

N Powdthavee & S Wu & A Oswald, 2010. "The Effects of Daughters on Health Choices and Risk Behaviour". Discussion Papers 10/03, Department of Economics, University of York.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Ostres, ben curiós sí. Sempre em sobta la quantitat d'estudis científics rigorosos basats en (aparentment) bestieses!

Carlos ha dit...

Doncs si, no tots els investigadors es dediquen a esbrinar com va la taxa d'atur, com evoluciona el PIB o si hem d'augmentar els impostos. N'hi ha que es dediquen a coses més entretingudes ;)