dimarts, 27 de maig del 2008

Sobre el lloguer de pisos

A la meva germana li donen La Vanguardia a la universitat, a mi em regalen El País i el meu pare compra El Periódico. La sensació és de tindre un quiosc sobre la taula del menjador. Informació a la carta. I de cartes precisament vull parlar.
He estat llegint les cartes dels lectors de La Vanguardia i n'he trobat una que proposava un tema que m'ha semblat important tractar-lo per tal de difondre'l, encara que sigui mínimament. La subvenció de la Renta Básica de Emancipación s'ingressa directament a la conta del beneficiari per automàticament enviar-la a la conta de l'arrendatari. La carta l'envia Mireia Pérez, una noia de Barcelona que es queixa de la falta d'intimitat que suposa que l'arrendatari del pis sàpiga que té una subvenció. Però el problema va més enllà.
Que l'arrendatari sàpiga no només l'obtenció d'una subvenció sinó que a més en sap la quantitat, vol dir que té una informació molt valuosa. Suposem que el pis en el que viu té un cost "X" i la subvenció és de "Y". Un cop l'arrendatari coneix aquesta situació, què serà el que l'impedeixi d'establir un lloguer de "X+Y" tan aviat com pugui?
Edito l'article per afegir un enllaç més que he trobat a Economing.

2 comentaris:

JG ha dit...

Ei Carlos!

Quin blog tan guapu tiu.

Doncs en cas que l'ingrés a la conta de l'arrendador especifiqui que els 200 euros són de l'ajuda de la RBE, sí que aquest podria adonarse'n que està cobrant una ajuda estatal, però no sé si això és així.
En cas que l'arrendador ho visualitzi a la seva conta està clar que és un greuge de cara al beneficiari, en què tal com dieu la Mireia i tu l'amo pot modificar el preu del lloguer quan el contracte d'arrendament finalitzi. Tema complicat...

Apa, si no et fa res agrego el teu blog al meu, que així et segueixo més d'aprop!
Fins aviat.

Carlos ha dit...

Benvingut al bloc Pep! No pateixis que no m'importa que enllacis el bloc. Això és internet i, teòricament, tothom és lliure d'actuar com li plagui. Ens veiem per classe!