dilluns, 23 de juny del 2008

El conflicte de la llengua a Espanya

Hi ha coses que em sobrepassen i el tema lingüístic a Espanya n’és una. Mentre espero que obrin la copisteria per imprimir-me els apunts d’Institucions del Dret Comunitari m’he estat repassant els diaris, fins que he anat a petar a l’Avui. Hi apareix una noticia titulada “Intel·lectuals de Madrid signen un manifest en defensa de l’ús del castellà”. Una mostra dels efectes que produeixen reportatges tan professionals com els de TeleMadrid.

La tesi central del manifest és defensar, atenció, la posició asimètrica de la llengua castellana! La mateixa gent que ens parla de la suposada marginació del castellà a Catalunya, del suposat bulling a tot allò que faci olor d’espanyol, la suposada prohibició de que cadascú s’expressi com vulgui... Aquests mateixos ara ens parlen d’asimetria en favor del castellà! Ni que tingués els dies comptats a Catalunya... Potser és que no hi veu bé el senyor Savater amb les ulleres de cul de got.

No han sentit a parlar mai de Suïssa o de Bèlgica? Quina obsessió tenen per homogeneïtzar-ho tot? Quin mal hi ha en aprendre català? De què tenen por? Que algú estigui en contra de que el seu fill sigui bilingüe té delicte, tot i que no em sorprèn, ja que no és el primer cop que a segons quins personatges els agrada ben poc que la gent tingui cultura. El que fan aquests intel·lectuals no és pensar diferent, això és mentir.

Tot i que el més curiós de tot és que les queixes sempre venen de fora de Catalunya, quan sabem tots els aquí nascuts que parlem perfectament castellà i català i que a tot arreu (inclosa l’Administració) ens atendran en català o en castellà, que per això són cooficials. Si així és com volen impedir els nacionalismes que vigilin, no sigui que de tant apretar se'ls hi trenqui Espanya a les mans.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

mira que jo de nacionalista ben poc, pero el tema de la llengua si que posa nerviós. Saps que estaria bé? veure dels signants del pacte quins són catalans o viuen a Catalunya. La resposta podria ser un bon indicador de la vericitat de l'estudi.
El victimisme català em posa esquizofrènic, però ara el que faltava es un victimisme espanyol on proclamen la discriminació i conseqüent salvació de la llengua castellana.

Us animo a totes (nomès s'accepten noies pechugones i amics, podeu ser amic meu si veniu a l'exclusiu concert a l'Av.Mistral el 5 de Juliol) al meravellós món de Funkystan, on es parla allò que hom vol i la música funky ens uneix a tothom.

Visca el Funky!!

Anònim ha dit...

Pos mira arribo amb la resposta a la meva pregunta: tampoc he fet una gran recerca però diria que únicament Albert Boadella és i viu a catalunya. Apa!