Ja estic vestit i llest per anar cap al sopar de classe. Celebrem que hem acabat els exàmens, per molt que a mi encara em queda el de Institucions del Dret Comunitari la setmana vinent. Avui he fet el de Dret Administratiu II i m'ha anat una mica justet, potser si no hagués estat llegint elEconomista mentre estudiava al matí m'hauria anat millor.
Hi havia però, un
article molt interessant sobre la borsa i la bona situació (al seu parer) per invertir en la que ens trobem basant-se en una variable si més no curiosa:
la por de l'inversionista. Segons aquesta teoria, els inversors institucionals es troben en un moment de negativitat amb les companyies que conformen les seves carteres i comencen a prestar el capital. Iniciant-se una espiral d'intercanvis recolzada sobre l'economia general del país.
Per exemple, coneixem al senyor Nosferatu, un inversionista a llarg plaç de Sangonera Corp. Com que és molt negatiu presta les accions al senyor Dràcula per un període de termini curt. Per aquest prèstam en Dràcula pagarà un interès a Nosferatu, normalment l'Euribor. Com que Dràcula creu que els títols de l'empresa Sangonera Corp. cauran, els ven al mercat ràpidament per 100 € amb la intenció de comprar-les més tard a un preu més baix. Desprès de la caiguda en borsa de Sangonera Corp., víctima de la crisi mundial, en Dràcula recompra les accions, aquest cop més barates, a 50 €. Guanya la diferència entre el preu de venda i el de recompra.
Finalment, en Dràcula torna les accions prestades a en Nosferatu la data acordada, obtenint aquest últim el benefici de l’interès que li ha guanyat el primer.
Aquest és el cas real que ens recomana elEconomista d'avui. La realitat en la que es basa és que les banques mitjanes cauen per la ralentització de l’economia, els alts tipus d’interès, la crisi residencial i la taxa de morositat augmentant. Banco Popular, un de tants Sangonera Corp., es troba en aquesta situació, amb un 39% del capital prestat. La situació econòmica escanya cada cop més al banc, que l’ha fet baixar un 9% des del dilluns, mentre que l’IBEX ha caigut un 3%. Banco Popular triplica la velocitat de l’IBEX a la que s’enfonsa.
Però si el banc s’escanya és perquè els seus clients s’escanyen, que els inversionistes de Banco Popular i els seus directius no tindran pas problemes per arribar a final de mes. I què ens proposa elEconomista? Doncs enlloc de buscar solucions a la crisi, que passen sense dubte per revisar el sistema econòmic mundial, ens surten amb que tenim una oportunitat perfecta per fer diners. Són les classes més baixes les que noten en major mesura la ralentització de l’economia, la inflació, els tipus d’interès i l’Euribor disparat o els mateixos que inflen les xifres de morosos. És a costa de moltes famílies que uns quants ens diuen que aprofitem la situació. El tema és enriquir-se aprofitant la debilitat. Xupar la sang del ciutadà d’a peu. Què fan sinó els vampirs?
1 comentari:
Carlitos no has de preocuparte de res . Ni molt menys estranyarte de l'article de l'economista. I per això et farè un breu comentari.
La borsa és únicament una cosa: especulació i fer diner especulant. Això no és nou ni haig d'ensenyart-ho jo, però va bé que algú ho recordi de tant en tant que les empreses només busquen diners i han trobat en la borsa la millor forma de fer-ne més i legalment: la borsa.
Visca el Funky!!!!
Publica un comentari a l'entrada