dilluns, 23 de juny del 2008

La relació entre religió i desenvolupament

Shown here is the percentage in each country which chose the response "I believe there is a God" above other possible answers (not included in this image), which were: "I believe there is some sort of spirit or life force", "I don't believe there is any sort of spirit, God or life force" and "don't know". Grey countries were not included in the poll.

Es tracta d'un gràfic de l'Eurostat 2005 on es mostra el percentatge de població que va marcar la casella "Crec que existeix un Déu". No resultaria gaire complicat establir-hi una relació amb desenvolupament i riquesa de cadascún dels països. Tot plegat una casualitat? La baixa creença en Déu com a causa del desenvolupament? La baixa creença en Déu com a conseqüència del desenvolupament?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pregunta als Estats Units quanta gent creu en Déu.

Carlos ha dit...

Caldria veure a quines zones hi ha més creients i a quines menys. Apostaria per un centre rural molt creient, proper a resultats com el de Grècia o Portugal, i unes costes potser no tant creients, a l'estil d'Alemanya. És un país més gran i més poblat que Europa, pel que si fa no fa se n'extrauria una mitja semblant.

En cas de que no fos així i tots els nord-americans fossin creients al 100% suposaria una excepció dins del món desenvolupat. Però continuariem tenint molts més exemples del contrari. De totes formes en aquest tema hi tenen molta importància la cultura i la història de cada lloc.

El que sí que tinc clar és que estaments religiosos, i sobretot l'Esglèsia catòlica, han suposat sempre un impediment més que una ajuda al progrès. Amb honroses excepcions, és clar.

Anònim ha dit...

En primer lloc: gràcies de tot cor per traduïr el comentari en anglès al català.
En segon lloc: mort a totes les esglèsies i religions, a les creencies i espiritualitat no.

Visca el Funky!!

Manel Bosch i Pagans ha dit...

Potser si preguntessim si els agraden més les corbates de color groc que les blaves ens sortiria el mateix. No hi acabo de veure una relació directa. De fet, el protestantisme ha estat una raó de pes per l'èxit del capitalisme al vell continent. El Japó, per exemple, és un país on molts dels seus habitants són creients

Anònim ha dit...

Carlos, gràcies per visitar el meu bloc i deixar-hi la teva emprenta. És un espai que visita més aviat poqueta gent ... Malauradament, tot i els nostres desitjos, Espanya ha passat a la final!

Anònim ha dit...

Fer crònica de la festa d'ahir a la sal.