divendres, 30 d’abril del 2010

Europa i els Estats Units

Europa necessita un somni; un somni que sigui fonamentalment diferent del somni americà. El problema és que la Unió Europa està fundada sobre el desig d'evitar un malson: cap gran guerra més.

Kjell A Nordström y Jonas Ridderstråle

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pregunta: Creació d'una al·liança de cultures Mediterrànies, incapaces d'aguantar l'euro i amb greus problemes d'infraestructures, com alternativa social de l'Europa del capital?? Pot un país sortir per necesitat (o per salvar la vida) d'Europa??
Si no es pot jugar la Champions, sempre es podrà jugar la UEFA (dit com el Julio Iglesias, ÜEEEEEiFA)

Ger Doctor.

Carlos ha dit...

Eso ya existe, aunque recién nacida, se llama Unión por el Mediterraneo

Estimat Germ, això ja existeix, tot i que recent nascuda, i es diu Unió per la Mediterrània. La seu està al Palau de Pedralbes tot i que no sé si al final es trasllada a Sant Pau. Agrupa a 27 països europeus i 16 de la conca mediterrània.

Sortir de l'euro? Clar que pots, però això seria bo? És cert que recuperaries la política econòmica, podries devaluar la teva moneda per fer-te més competitiu i bla bla bla. Però crec que els avantatges de l'euro són molt més grans que els problemes.

Jo no vull jugar la UEFA :(

Anònim ha dit...

Doncs si no vols jugar la UEFA emigra cap a un altre país. Ja habia sentit parlar de l'Unió pel Mediterrani, pero em sembla una enteça una mica pobre i amb millors intencions que accions.
Igualment la bandera d'alguns països europeus, com Alemanya, oneja davant de la seu, que ja em diràs tu que hi pinta.

Europa es un continent antic, cremat i cada cop més de dretes... em de buscar una solució, una revolució en la manera d'entendren's. No obstant tenim a favor que el Mediterrani, ben administrat, es una font inesgotable de recursos alimenticis, d'energies renovables i de rutes comercials antiquisimes.(Ara per ara surt mes a compte un gran vaixell que transporti 30000 tones de material que 30000 camions d'una tona!!, es un exemple pero ja ens fem l'idea)

Ger Doctor.

Carlos ha dit...

"Europa es un continent antic, cremat i cada cop més de dretes..." D'on ha sortit això? Antic? Cremat? De dretes? Dades si us plau.

I la resta de propostes sonen a una mena d'autarquia mediterrania cosa que, evidentment, no té futur. Sense comerç internacional estem perduts.