dilluns, 7 de juliol del 2008

El conflicte de la llengua a Espanya (II)

L'altre dia vaig parlar sobre un suposat conflicte entre el català i el castellà a Catalunya. I per causalitat m'he trobat amb una dada: Segons el darrer informe PISA la mitja de comprensió lectora en castellà a Espanya és de 461... i resulta que el nivell de Catalunya és de 477! El de Galicia de 479 i el d'Euskadi 487. Quina mena de persecució/marginació o propera extinció del castellà és aquesta? No estaria de més també fixar-nos en les notes de selectivitat de català i de castellà, que molt em temo que no són els resultats que podrien esperar aquesta gent propera a UPyD.
Sento no haver escrit més sovint aquests dies i crec que això seguirà així una petita temporada. Estic molt ocupat amb el curs d'estiu de la Pompeu, la UPEC i preparant el viatge a Londres...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdonat. A Londres que hi vas? A fer un master en politica i econòmia o a pasar hores als pubs i al Barsalona?

Carlos ha dit...

Gràcies pel perdó. La veritat és que el conferenciant que està parlant ara és bastant avorrit. A veure si en López Tena anima una mica el "cotarro".

A Londres, com no podia ser d'altra forma, a passar hores als pubs. La llàstima és que hagin tancat el Barsalona, així que haurem de fer alguna excursió al The Light o algún altre lloc per l'estil.