dimarts, 9 de setembre del 2008

Curiositats d’Europa i Estats no reconeguts

Pridnestrovskaia és una zona situada a l’Europa de l’Est, entre Moldàvia i Ucraïna. I dic que és una zona enlloc d’un Estat perquè no m’atreveixo a dir-li així. És un territori autoproclamat independent, si bé internacionalment es considera part de Moldàvia, i que ha adoptat com a nom oficial la República Moldava de Transnístria.


Pridnestrovskaia forma amb Ossètia del Sud, Abjàssia o Xipre del Nord alguna de les repúbliques independents d’Europa que no són reconegudes per ningú, o gairebé ningú. La independència d’aquest petit país va arribar l’any 1990 però no va ser fins l’any 1992 que va aconseguir fer-la de facto en finalitzar la guerra amb Moldàvia. Tot i així, que la guerra acabés fa més de 15 anys no vol dir que el conflicte s’hagi solucionat, com va demostrar recentment el conflicte entre Rússia i Geòrgia. La situació es repeteix, de forma paral·lela i gairebé igual a la regió moldava.

Per a sorpresa meva, quan desprès d'esmorzar m’he posat a buscar informació sobre aquest Estat no reconegut, he descobert que internet va plena de webs sobre Pridnestrovskaia. Moltes d’elles són webs de propaganda descarada on es ven una imatge de la zona que no sé jo si deu tenir gaire a veure amb la realitat. M’oloro que no. Altres webs, asseguren que Pridnestrovskaia és una zona sense llei on ex-dirigents de l’exèrcit soviètic i antincs membres del Partit Comunista fan i desfan com els rota.



Aquí teniu un petit recull de webs:

Pridnestrovie.net (Informació general sobre el país, dades, mapes i demès).

Visit PMR (Web sobre turisme a PMR)

PMR - Oficina de Representación (Web en castellà)

No està de més que hi feu un cop d’ull per informar-vos d’aquest petit país. De ben segur que aviat en sentirem a parlar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment quines històries hi ha pel món. Mai havia sentit d'aquesta zona, interessant carlitos. Podries seguir efnt petits articles informatius com aquest: el següent podries fer-lo sobre el Karabaj que és un cas ben curiós.

Carlos ha dit...

Et prenc la paraula, prometo fer un "Crusiotitat d'Europa i Estats no reconeguts II".