dimarts, 11 de novembre del 2008

Immigració i delinqüència II

Seguint amb l’article de l’altre dia sobre immigració –Immigració i delinqüència I- avui continuo estirant del fil anant una mica més enllà. Segons l’estudi de la FEDEA que vaig citar hi ha dues conclusions que també m’agradaria comentar:

- Els immigrants delinqueixen menys avui que fa cinc anys. Tot i l’augment de la taxa de criminalitat d’Espanya la criminalitat del col·lectiu immigrant ha decaigut. Això, segons l’informe, és degut en part a l’èxit de la política d’integració. La FEDEA posa especial èmfasi en el fet de la inclusió social per a la deshinibició de la conducta delictiva. Per altra banda, també té molta importància la feminització de la immigració.

- La taxa de criminalitat dels extrangers és menor a Espanya que a la resta de països d’Europa. Les dades són espectaculars: amb un augment de la immigració del 350% la delinqüència ha augmentat tan sols un 2% en el mateix període de temps. Així, la correlació entre delinqüència i immigració és molt menor que en altres països de la UE.

Vistes les dues conclusions de l’estudi no és difícil tractar d’establir les actuacions necessàries. Les solucions doncs, no són jurídiques ni penals. Cal atacar les arrels de la delinqüència, és a dir, les causes de la desigualtat econòmica i laboral. Destinant els diners emprats en represió de la comunitat immigrant a inversions en escoles públiques i barris marginals.

1 comentari:

Germ ha dit...

Bueno, serán de riesgo los hombres pero todos los rumanos delincuentes son mujeres o niños menores de 20... en fin.

De acuerdo con solucionar el problema desde la base social y no con duros castigos penales que saturan las cárceles de "pedigüeños de mano larga" o negritos sin papieles.

Fuck Forever